72. Irena Kilibarda, JDP Kralja Milana 50

Nakon dva važna internacionalna predstavljanja na renomiranim dizajnerskim smotrama kao što su London Design Week 2010, IMM Cologne 3D Design Talents 2011, lampa LAMPED imala je i svoju premijeru u Milanu u okviru Salone Satellite.  Dobila je treću nagradu salona Euroluce i SaloneUfficio za Salone Satellite pod temom ”Dizajniranje budućnosti”.  Komentar žirija za dodelu nagrade bio je: “because of its’ gamble on the future”.
Radi se o samoodrživoj tehnologiji osvetljenja budućnosti – OLED.  U svetu trenutno postoji oko 10 prototipova ovakve lampe, uglavnom napravljene u sklopu firmi koje i same rade na usavršavanju ove tehnologije. Saradnja je na ovom projektu ostvarena sa naučnicima Fraunhofer Instituta iz Drezdena, Nemačka, koji su na neki način i mozak OLED tehnologije.

0025irenakilibarda

0025jdp

Belgrade design week is a unique, inspiring and one-off design event in this significant geopolitical area. It is the only platform that is really working toward a positive change in the sense of perception and understandings of design profession in countries that formed ex Yugoslavia. I was honored that I was a part of such a beautiful and emotional event.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER FOR REGULAR UPDATES OR CONTACT US.